• Slide

  Managed Dark Fiber

  • Landelijk dekkend glasvezelnetwerk
  • Hoge kwaliteit, lage demping en latency
  • Volledig ondergronds en gelast
  • Nagenoeg onbeperkte bandbreedte
  • Snelste reparatietijden in de markt (MttR = 8 uur)

Managed Dark Fiber van Eurofiber is de juiste oplossing voor uw veeleisende toepassingen. Houd uw bandbreedte in eigen hand en laat die eenvoudig meegroeien met uw behoeften: tot zelfs 100 Gb/s of meer. En profiteer van de voordelen van een eigen glasvezelinfrastructuur, zonder om te kijken naar beheer.

Dark Fiber zelf belichten

Dark fiber biedt u een glasvezelverbinding met twee vezels, die u zelf belicht. De bandbreedte bepaalt u met de belichtingsapparatuur. U huurt de dark fiber op basis van de afstand die u tussen uw locaties overbrugt.

WDM verveelvoudigt bandbreedte

Sluit op beide zijden van de glasvezelverbinding uw eigen netwerkapparatuur aan. Of stapel toepassingen met WDM (Wavelength Division Multiplexing)-apparatuur. Met dark fiber en WDM transporteert u bijvoorbeeld het dataverkeer van uw serveromgeving én uw storage-omgeving via verschillende verbindingen van 10 Gb/s over één vezel.

Volledig gemanaged

Laat het managen van de dark fiber volledig aan ons over. We registeren uw netwerk ook bij het Kabel en Leidingen Kadaster (KLIK), voeren reconstructies van overheidswege uit en doen reparatie na graafschade.

Kostenefficiënte ringstructuren

Hebt u veel locaties die geografisch dicht bij elkaar liggen? Dan is een eigen dark fiber-ring het overwegen waard. Rijg uw locaties aan elkaar en reduceer uw telecomkosten per locatie aanzienlijk − al is het bandbreedtegebruik niet overal even hoog.

Managed Dark Fiber - Zakelijk Glasvezel EurofiberCentralisatie en innovatie

Laat met dark fiber-ringen uw toepassingen via gescheiden tracés lopen. Zo hebt u een optimaal beschikbare basis voor de centralisatie van uw ICT-systemen en nieuwe toepassingen. Denk aan dataopslag of camera- en toegangscontrole of telefonie over hetzelfde netwerk als uw data- en internetverkeer (IP-telefonie).

Hoogwaardig netwerk

Vertrouw op ons volledig ondergrondse glasvezelnetwerk, gelegd in hoogwaardige mantelbuizen. De glasvezels zijn aan elkaar gelast, voor een hoge beschikbaarheid en lage storingsgevoeligheid. Ook de demping is laag.

Optimale beschikbaarheid en support

U hebt de garantie van een beschikbaarheid van minimaal 99,9%. Met een tweede, volledig gescheiden glasvezelroute is deze minimaal 99,98%. Reken bovendien 24 x 7 op de deskundige ondersteuning van ons Network Monitoring Center (NMC).

leaflet (pdf) data sheet (pdf)