• Slide

    Glasvezel in Amsterdam

Glasvezel in Amsterdam legt de basis voor verdere digitalisering van de gemeente. Op die manier maken gemeente Amsterdam, en haar bedrijven en instanties zich klaar voor een toekomst als smart city. Op deze pagina worden de voordelen van glasvezel in Amsterdam besproken en de mogelijkheden voor uw organisatie op een rij gezet.

Voordelen glasvezel in Amsterdam

Amsterdam is de gemeente met de meeste inwoners van heel Nederland. Er wonen bijna 900.000 mensen en er zijn meer dan 8000 bedrijven gevestigd. Om bewoners, bedrijven en instanties succesvol te verbinden, is een duurzame, snelle en flexibele IT-infrastructuur nodig. De glasvezelinfrastructuur in Amsterdam heeft drie voordelen die voldoen aan deze eisen.

Flexibiliteit en duurzaamheid met een open netwerk

Het glasvezelnetwerk van Eurofiber is open. Dat betekent dat verschillende serviceproviders hun producten en/of diensten aan kunnen bieden op onze infrastructuur. Dit zorgt ervoor dat het netwerk flexibel kan worden ingezet en niet afhankelijk is van maar één serviceprovider. Doordat de gebruiker zelf toepassingen en diensten aan het netwerk kan toevoegen of verwijderen, kan glasvezel inspelen op een snel veranderende markt en gaat de infrastructuur lang mee.

Een ultrasnelle verbinding door hoge bandbreedte

Een hoge bandbreedte zorgt voor een ultrasnelle verbinding. Daarom neemt de bandbreedtebehoefte bij organisaties gestaag toe. 10 Gb/s wordt beschouwd als de standaard, terwijl de vraag naar 100 Gb/s diensten groeit. Een goede glasvezelinfrastructuur legt de basis voor onbeperkte bandbreedte en zorgt voor een betrouwbare, permanente en ongelimiteerde uitwisseling en beschikbaarheid van data. Eurofiber speelt proactief in op deze ontwikkeling en heeft als doel om een leidende rol te blijven spelen door organisaties van een toekomstbestendige, ultrasnelle verbinding te voorzien.

Stabiele en betrouwbare verbinding

Glasvezel bewerkstelligt ook in Amsterdam een betrouwbaar en redundant netwerk. Vanwege de grote bandbreedte die glasvezel biedt, wordt het namelijk steeds eenvoudiger om IT-systemen op meerdere locaties te laten draaien. Valt een verbinding uit, dan kan er naadloos worden overgeschakeld op een andere. Zo kan er te allen tijde ongestoord worden doorgewerkt.

Glasvezel basis voor smart city Amsterdam

Connectiviteit is voor gemeente Amsterdam van groot belang. Niet alleen kantoren, ook apparaten en diensten zijn afhankelijk van een betrouwbaar netwerk. Apparaten als informatiepanelen, sensoren, camera’s en toegangspoorten zijn namelijk ook aangesloten op een netwerk. Door de open verbinding legt glasvezel in Amsterdam de basis voor een smart city. Zo wordt de gemeente slimmer, duurzamer en efficiënter op het gebied van informatieuitwisseling en -technologie.

Daarnaast investeert Amsterdam samen met de andere vier G5 steden in de ontwikkeling van de optimale smart city. Iedere stad legt daarin zijn eigen focus. Voor Den Haag is dit safety & security, voor Eindhoven smart mobility, voor Utrecht healthy urban living, voor Rotterdam sustainability en voor Amsterdam circularity. Door de verschillen in focus, kunnen de steden van elkaar leren en uiteindelijk hun gemeentes transformeren naar smart cities die hoog scoren op alle gebieden.

Glasvezel op bedrijventerreinen in Amsterdam

Veel bedrijventerreinen in Amsterdam zijn aangesloten op een glasvezelnetwerk. Hierdoor hebben ze toegang tot een betrouwbare, flexibele en open verbinding. Bent u benieuwd of uw bedrijventerrein ook toegang heeft tot glasvezel? Doe dan de Zakelijk Glasvezel Postcodecheck.

Het fijnmazige glasvezelnetwerk van Eurofiber in Amsterdam

96% van de locaties in gemeente Amsterdam ligt binnen de netwerkdekking van Eurofiber en profiteert van de voordelen van ons glasvezelnetwerk. Zowel ziekenhuizen, scholen, metro-diensten, energiestations en het waternet,als 50 bruggen en sluizen zijn aangesloten op ons netwerk. Ook 200 bushokjes en tientallen beveiligingscamera’s in de openbare ruimte maken deel uit van de digitale infrastructuur.

Op het gebied van onderwijs, ziekenhuizen, gemeentelocaties en datacenters heeft Eurofiber het volgende gerealiseerd.

Onderwijs

Glasvezel in Amsterdam biedt optimale ICT-ondersteuning voor het onderwijs. In Amsterdam zijn 83% van de mbo-scholen en 73% van de hogescholen en universiteiten aangesloten op het netwerk van Eurofiber.

Wilt u meer weten over wat Eurofiber voor uw onderwijsinstelling kan betekenen? Bekijk dan onze pagina over glasvezel in het onderwijs.

Ziekenhuizen

Het open glasvezelnetwerk van Eurofiber maakt het mogelijk voor ziekenhuizen om eenvoudig met elkaar samen te werken. Alle AMC’s en 80% van de algemene ziekenhuizen in Amsterdam ervaren dit al.

Wilt u meer weten over wat Eurofiber voor uw zorginstelling kan betekenen? Wilt u meer lezen over wat Eurofiber voor uw zorginstelling kan betekenen? Bekijk dan onze pagina over glasvezel in de zorg.

Gemeentelocaties

Amsterdam ontwikkelt slimme, digitale toepassingen waardoor de stad aantrekkelijk blijft voor inwoners en de mensen die er werken. Op dit moment is 16% van de gemeentelocaties verbonden met Eurofibers netwerk, waaronder De Mirandabad en het stadskantoor. Daarnaast zijn 75% van de bruggen en sluizen via waternet en 22 beveiligingscamera’s aangesloten op ons netwerk.

Wilt u meer weten over wat Eurofiber voor uw gemeentelocatie kan betekenen? Bekijk dan onze pagina over glasvezel bij overheid en utilities.

Datacenters

Maar liefst 91% van de datacenters in Amsterdam verstuurt en ontvangt informatie via Eurofibers fijnmazige glasvezelnetwerk. Snelheid en betrouwbaarheid zijn hierbij een vereiste.

Kosten glasvezel in Amsterdam

De kosten voor glasvezel in Amsterdam zijn afhankelijk van de locatie van uw organisatie ten opzichte van het dichtstbijzijnde netwerk. Dit geldt zowel voor de eenmalige aansluitkosten als de maandelijkse kosten. Meer informatie daarover vindt u op onze pagina over zakelijk glasvezel.

Glasvezel voor uw organisatie in Amsterdam?

Met glasvezel van Eurofiber beschikt u over een snelle, flexibele en betrouwbare glasvezelverbinding. We bieden een open netwerk, omdat we vinden dat u zelf mag bepalen met wie u informatie uitwisselt en samenwerkt.

 Doe de Zakelijk Glasvezel Check

Onze Zakelijk Glasvezel Check brengt in kaart of uw locatie in de buurt van ons netwerk ligt of dat er aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.

Zakelijk glasvezelnetwerk Eurofiber

Waarom klanten kiezen voor glasvezel in Amsterdam van Eurofiber?

  • Landelijk dekkend glasvezelnetwerk
  • Betrouwbare connectiviteit
  • Meest deskundige medewerkers
  • Snelste reparatietijden in de markt

Meer informatie

Heeft u vragen over het Eurofiber glasvezelnetwerk in Amsterdam of wilt u meer weten over zakelijk glasvezel? Neem dan contact met  ons op via 030 242 8993.

Wist u dat de gemeente Amsterdam kiest voor dark fiber van Eurofiber? Lees het persbericht.

Bent u benieuwd naar de opties van glasvezel in andere steden? Bekijk dan glasvezel in Rotterdam, glasvezel in Den Haag of doe de glasvezel check!