Architectuur in de cloud met datacenter van Eurofiber

Inbo werkt virtueel: alle bedrijfssystemen draaien in het Eurofiber Datacenter. Het architectenbureau heeft zo een hoogwaardige en toekomstvaste ICT-omgeving, die medewerkers flexibel toegang tot applicaties biedt.

Uitdaging

Inbo is zijn ICT steeds verder aan het centraliseren. Het eigen datacenter in Woudenberg bood echter niet meer de juiste voorzieningen om alle 6 vestigingen te bedienen. Bovendien wilde het bedrijf niet vastzitten aan een bepaalde locatie. Een mobiel datacenter bleek te duur en bewerkelijk. De meest logische keuze was een extern datacenter.

EF-inzetje-Cc_Inbo-2Oplossing

Eurofiber biedt een goed bereikbare locatie met voorzieningen op het hoogste niveau, tegen de laagste kosten. Het datacenter werd door de service provider van Inbo aangesloten op de bestaande glasvezelring tussen de 6 vestigingen. Eerst werd de internetverbinding centraal ontsloten vanuit het datacenter. Daarna bracht Inbo alle andere systemen over en werd Woudenberg ingericht als back-uplocatie.

Voordelen

Met het datacenter van Eurofiber beschikt Inbo over een flexibele ICT-omgeving. Medewerkers kunnen zowel vanuit verschillende bedrijfslocaties als vanuit huis virtueel werken. En bij de verhuizing van een vestiging hoeft het bedrijf alleen de verbinding te regelen. De schaalbaarheid van de omgeving maakt het bovendien mogelijk om zware nieuwe applicaties in te zetten. Tot slot bespaart Inbo met het datacenter op de energiekosten, doordat het inzicht heeft in het energiegebruik en daar bewuster mee omgaat.