Synchrone datareplicatie via dark fiber garandeert bedrijfscontinuïteit

Een centraal ICT-netwerk ondersteunt de snelle groei van het Nederlandse Bugaboo. 2 synchrone datacenters en een glasvezelverbinding helpen de bedrijfscontinuïteit 24/7 te garanderen.

Uitdaging

Bugaboo, producent van hippe kinderwagens, heeft vestigingen over de hele wereld. Ter ondersteuning van zijn snelle groei maakte het bedrijf de overstap van een decentrale naar een centrale infrastructuur. Alle applicaties draaien in een gevirtualiseerde omgeving in het hoofdkantoor in Amsterdam. Op een externe locatie is een synchroon werkende replica ingericht. De bandbreedte van de VPN-verbinding tussen de 2 datacenters bleek echter onvoldoende.

EF-inzetje-Cc_Bugaboo-2Oplossing

Bugaboo kiest voor dark fiber van Eurofiber om de 2 datacenters te verbinden. Daarmee is het bedrijf niet gebonden aan bepaalde diensten of dienstenleveranciers en kan het de bandbreedte naar behoefte verhogen. Wil het later meer verbindingen voor de uitbreiding van zijn virtuele netwerk, dan heeft Bugaboo de vrijheid om dat met WDM (Wavelenght Division Multiplexing) te doen. Bugaboo is de enige gebruiker van de verbinding, wat extra veiligheid biedt.

Voordelen

De datacenters van Bugaboo zijn verbonden met 10 Gb/s. De datareplicatie is zo goed als synchroon en bij uitval van de ene locatie zijn de systemen op de andere locatie binnen 4 uur weer volledig ‘up and running’. Via de dark fiber en het 2e datacenter kan het bedrijf ook altijd het internet op. De dark fiber-verbinding en internetverbinding komen aan verschillende kanten van het pand binnen, dit zorgt voor wereldwijde redundantie.