Continuïteit infrastructure as a service verzekerd met zakelijk glasvezel

Uniserver is koploper in cloud hosting. Het bedrijf garandeert de continuïteit van zijn dienstverlening met een glasvezelnetwerk gebaseerd op dark fiber en WDM van Eurofiber.

Uitdaging

Enkele jaren geleden breidde Uniserver zijn activiteiten uit naar infrastructure as a service: IT als water uit de kraan, waarbij betaald wordt naar verbruik. Daarvoor wilde het bedrijf een infrastructuur die klanten optimale beschikbaarheid en schaalbaarheid zou garanderen. Bovendien moest de infrastructuur Uniserver voldoende flexibiliteit bieden om zijn groeiambities te realiseren.

Oplossing

Een redundant glasvezelnetwerk van Eurofiber verbindt het hoofdkantoor van Uniserver met 4 datacenters. Het ringnetwerk bestaat deels uit dark fiber en deels uit DWDM (Dense Wavelenght Division Multiplexing)-verbindingen met een bandbreedte van 10 Gb/s. De routes zijn volledig gescheiden, zodat het dataverkeer altijd een uitwijkroute heeft. De latency is laag en zeer constant.

Voordelen

Uniserver garandeert zijn klanten een beschikbaarheid van 99,98%: het glasvezelnetwerk van Eurofiber helpt dit waar te maken. Daarnaast heeft het bedrijf altijd vanuit het hoofdkantoor toegang tot zijn infrastructure as a service-omgeving in de verschillende datacenters. Het netwerk biedt Uniserver een optimale prijs-prestatieverhouding. Het bedrijf kan ook de snelle groei van zijn infrastructure as a service-activiteiten faciliteren.