‘Always up’ in de cloud

Regionale Datacenters

The Sourcing Company maakt het zijn klanten gemakkelijk met een compleet cloudplatform, dat garant staat voor een hoge beschikbaarheid.

Uitdaging

Sinds de start in 2007 is The Sourcing Company snel gegroeid: tegenwoordig bedient het bedrijf meer dan honderd klanten. De groei stelde ook eisen aan zijn infrastructuur. “Onze primaire systemen draaiden in het begin bij Nyenrode Business Universiteit en de ontsluiting was via een POP-locatie van Eurofiber geregeld. We wilden de stap maken naar een eigen datacenteromgeving, met een goede aansluiting op grote internationale netwerken”, vertelt Verweij.

OplossingKlantcase The Sourcing Company

Eurofiber bracht uitkomst met de vestiging van een datacenter in de regio Utrecht. The Sourcing Company sloot direct eencontract af. Verweij: “We hebben het initiatief van Eurofiber zelfs gestimuleerd. Onze klanten zijn door het hele land gevestigd, dus Utrecht is een prima locatie voor ons. Je zit er boven NAP en ook in andere opzichten is het datacenter erg veilig.” Een ander overtuigend argument was het honderd procent ‘groene’ karakter van het datacenter. “Dat staat dicht bij wie we
zelf zijn. Zo is de apparatuur die we gebruiken zeer geavanceerd, het stroomverbruik is minimaal”, aldus Verweij.

Voordelen

Het datacenter en de glasvezelinfrastructuur van Eurofiber helpen The Sourcing Company ervoor te zorgen dat zowel de eigen systemen, bijvoorbeeld voor e-mail en telefonie, als de systemen van klanten ‘always on’ zijn. Verweij: “Wanneer organisaties voor onze cloudoplossing kiezen, gaan ze er vanuit dat alles goed geregeld is. Eurofiber helpt ons om dat waar te maken. De locatie, de beschikbaarheid, de veiligheid, de energiezuinigheid, … als klanten het datacenter bezoeken, zijn ze echt onder de indruk.” Ook over Eurofiber als partner voor het leveren van verbindingen aan klanten is The Sourcing Company enthousiast. “De kwaliteit van het netwerk en de prijs-kwaliteitverhouding zijn erg goed en de medewerkers hebben verstand van zaken.