Beurs van Berlage:Volop bandbreedte voor evenementen en huurders met zakelijk glasvezel

Next Connectiviteit als basis voor een smart city Prev eBook: Haal het maximale uit de cloud Next

De Beurs van Berlage is tegenwoordig dé ontmoetingsplek van Amsterdam. Zakelijk glasvezel van Eurofiber maakt het mogelijk bezoekers en huurders supersnel internet te bieden.

Uitdaging

In de Beurs van Berlage vinden allerlei evenementen plaats. Daarnaast biedt het voormalige beursgebouw onderdak aan een horecagelegenheid en wordt er kantoorruimte verhuurd. Voor een succesvolle commerciële exploitatie is het essentieel dat de locatie bij de tijd is op ICT-gebied. Zo moet de infrastructuur snelle internettoegang mogelijk maken. De bestaande oplossing, waarbij via routers toegang tot het internet werd geboden, voldeed niet meer aan de eisen.

Oplossing

Beurs van Berlage - klantcaseEen wifinetwerk is via een schaalbare Ethernetverbinding van Eurofiber aangesloten op de centrale server van de Beurs van Berlage. De server wordt buiten de deur gehost. Vanaf deze externe locatie biedt een internet service provider zeer snelle connectie met het internet. De Eurofiber-aansluiting geeft huurders ook de mogelijkheid om binnen het beursgebouw gebruik te maken van vaste verbindingen, in combinatie met aanvullende partnerdiensten zoals internettoegang en –telefonie.

Voordelen

Het wifinetwerk en de glasvezelaansluiting blijken al snel een waardevol voordeel. Enkele maanden na de ingebruikname wordt de Beurs van Berlage gekozen als locatie voor het internationale perscentrum voor de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Ook bij de verhuur van kantoren is de snelle infrastructuur een pre. De eigen organisatie van de Beurs van Berlage profiteert er eveneens van, met hoogwaardige internettelefonie en de mogelijkheid om snel vanuit huis te werken via het internet.

Lees de hele klantcase

Wij vertellen u graag meer over deze case en helpen u met uw uitdagingen op het gebied van connectiviteit.

Download klantcase

Dit is een Lifeline artikel van Eurofiber. Het Lifeline platform informeert en inspireert op het gebied van digitale connectiveit. Eurofiber.nl/lifeline.