Pon Dealer Groep: Glasvezel is cruciaal bij transformatie naar ‘Dealer 2.0’

Next Helicon Opleidingen: Onderwijsgroep sorteert met glasvezel voor op toekomst Prev Shared Service Center Syntrophos Toekomstbestendig digitaliseren in Zuid-Holland Next

Een digitale transformatie is voor autodealers geen optie maar een ‘must’. Pon Dealer Groep, dealer van de automerken Audi, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Seat en Skoda, speelt daarop in met een keur aan innovatieve applicaties en het toekomstbestendige glasvezelnetwerk van Eurofiber.

De uitdaging

De snel veranderende marktdynamiek is door Pon Dealer Groep tijdig onderkend. Het werd al heel snel duidelijk dat de huidige netwerkverbindingen en de dataopslag niet op die ontwikkelingen berekend waren. ”De vergaande digitalisering vraagt, zo stelt Op den Winkel, om flexibele dataopslag en een betrouwbaar, snel en veilig netwerk met genoeg bandbreedte voor nu en voor de toekomst. Daar komt bij dat Pon Dealer Groep overweegt om deels ‘naar de cloud’ te gaan, waardoor de rol van een betrouwbaar netwerk nog belangrijker wordt.

De oplossing

De keuze van Pon Dealer Groep is uiteindelijk gevallen op een redundant 500 Mb/s MPLS-netwerk via het glasvezelnetwerk van Eurofiber. Er is ook een koppeling naar het core netwerk van Pon Holdings, het moederconcern, gemaakt. Twee redundant opgebouwde firewalls zorgen voor de security. Voor de redundante dataopslag en de hosting van applicaties is gekozen voor twee locaties, waaronder een datacenter van Dataplace, een zusteronderneming van Eurofiber. In de diverse vestingen van de Pon Dealer Groep zijn actieve wifi access points die op het glasvezelnetwerk zijn aangesloten.

De voordelen

“Ten opzichte van vroeger, is de huidige situatie sterk verbeterd. De netwerkverbindingen zijn sneller en de latency is vele malen lager”, vertelt Op den Winkel tevreden. De nieuwe netwerkverbindingen en hostingfaciliteiten zijn ook ruimschoots voorbereid op toekomstige applicaties en de migratie van bepaalde software naar de cloud, “Het glasvezelnetwerk is goed en betrouwbaar en Eurofiber zelf is professioneel en kan heel snel en flexibel handelen.”

Lees de hele klantcase

Wij vertellen u graag meer over deze case en helpen u met uw uitdagingen op het gebied van connectiviteit.

Download klantcase

Gerelateerde artikelen

Artikel
Cloud en IoT zorgen voor explosieve groei glasvezel

Cloud computing en Internet of Things-toepassingen zorgen de komende jaren voor een explosieve groei van het mondiale dataverkeer. Hierdoor stijgt ook de behoefte aan snelle en betrouwbare connectiviteit op basis van glasvezelverbindingen.

Dit is een klantcase van Eurofiber. Het Lifeline platform informeert en inspireert op het gebied van digitale connectiviteit. eurofiber.nl/lifeline.