#Nieuwsbericht

Eurofiber levert toekomstbestendige connectiviteit aan Gemeente Amsterdam

Eurofiber levert toekomstbestendige connectiviteit aan Gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam krijgt de komende jaren een substantiële upgrade van zijn netwerkinfrastructuur. Zowel het netwerk van de gemeentelijke organisatie als de infrastructuur in de stad zullen naar het volgende niveau worden getild. IT-specialist Telindus en Eurofiber nemen dit meerdere jarenproject samen voor hun rekening. 

Basis voor digitale ontwikkelingen

Connectiviteit is voor de Gemeente Amsterdam van cruciaal belang. Dat is goed terug te zien in de belangrijkste doelen die door de gemeente aan het nieuwe netwerk zijn gesteld: gebruikerstevredenheid, wendbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Ook apparaten en diensten in de hoofdstad zijn afhankelijk van een betrouwbaar netwerk. Informatiepanelen, sensoren, camera’s en toegangspoorten zijn voorbeelden van apparaten van zowel de gemeente zelf als van zogeheten tenants, die van het netwerk gebruik gaan maken. Volgens de gemeente vormt het nieuwe netwerk letterlijk en figuurlijk de basis voor de vele digitale ontwikkelingen in de stad. 

Contract voor meerdere jaren

Samen met partner Telindus gaat Eurofiber Amsterdam ontzorgen op het gebied van data-, spraak- en beeldverbindingen binnen het werkdomein van de directie ICT. Met de connectiviteitsdienst @Net van Telindus en de Dark Fiber-infrastructuur van Eurofiber kunnen 15.000 medewerkers gemakkelijk binnen en tussen de 150 locaties met elkaar communiceren. Het gaat om een contract van meerdere jaren waarin Telindus en Eurofiber eerst het netwerk ontwerpen en uitrollen en daarna het volledige beheer en de doorontwikkeling ervan op zich zullen nemen.