#Persbericht

Klanten Chalet Group: binnen enkele dagen glasvezelaansluiting én vrije keuze provider

Utrecht 16 juni 2014 – Eurofiber en zijn businesspartner PETAS Technology zijn momenteel bezig met de eerste fase van de aansluiting van 25 kantoorgebouwen van vastgoedonderneming Chalet Group in Nederland op het landelijke en open glasvezelnetwerk van Eurofiber. Het netwerk biedt ook verbindingen met de datacenters van Eurofiber en PETAS Technology voor co-locatiediensten. Een deel van de aansluitingen is al operationeel, het totale project zal eind deze zomer zijn afgerond.

Snelle en betrouwbare verbindingen zijn basisbehoefte

Eduard Schaepman, directeur van Chalet Group, onderstreept het belang van het aanbieden van snelle en betrouwbare verbindingen aan klanten: “In een hotel verwacht iedere gast dat de douche warm is. In een kantoor verwacht iedere klant dat het internet snel is en altijd werkt, het is een basisbehoefte. Als Chalet Group vinden we het essentieel om in de voortdurend veranderende behoeften van onze klanten te voorzien: daar staan we voor. We breiden onze service steeds verder uit.”

Glasvezel biedt concurrentievoordeel

Het enthousiasme onder de klanten van Chalet Group is groot. Meer dan de helft heeft al gekozen voor een aansluiting op het netwerk van Eurofiber. Ze beschikken daarmee binnen enkele dagen en tegen lage kosten over een snelle en stabiele glasvezelverbinding, die geschikt is voor innovatieve en veeleisende ICT-toepassingen zoals cloud-, web- en andere multimedia-applicaties. Dit biedt ze als bedrijf belangrijk concurrentievoordeel.

Eigen service provider kiezen

Doordat het netwerk van Eurofiber open is, hebben de klanten de unieke mogelijkheid om zelf te bepalen van welke provider ze internet- of andere services op de verbinding afnemen. Dit maakt bijvoorbeeld de weg vrij voor bedrijven die als onderdeel van een wereldwijde organisatie gebruik moeten maken van een specifieke provider of die speciale veiligheidseisen hebben. Desgewenst kunnen ze ook kiezen voor de diensten van PETAS Technology’s zusterbedrijf Uniscape.

Diensten voor hosting, storage en recovery binnen bereik

Bovendien zijn de klanten via de glasvezelverbinding meteen aangesloten op het datacenter van Eurofiber in Utrecht en dat van PETAS Technology in Zoetermeer. Hiermee komen co-locatiediensten voor bijvoorbeeld hosting, storage en recovery binnen hun bereik.

Plezierige en professionele partnerschap

Eurofiber en PETAS Technology zijn sinds oktober 2012 businesspartners. Het is de eerste keer dat de twee bedrijven samen zo’n grootschalig project doen. “Eurofiber is een plezierige en professionele partner om mee samen te werken”, zegt Paul van As, partner van PETAS Technology. “Niet alleen vanwege de openheid, hoge beschikbaarheid en landelijke dekkingsgraad van zijn netwerk, maar ook vanwege zijn uitstekende accountmanagement. Bij Eurofiber heerst geen negen-tot-vijf-mentaliteit en dat is heel belangrijk om een project van deze omvang in goede banen te leiden.”